Historien om Spangereidruta

Bilder utlånt av Jahn N. Kristensen og Egil Reme.

Tidemanns lastebil. Tomas Reme med sønnen Egil.
Thomas Reme kjører tyske soldater.
Tomas Reme og Aksel Reme foran buss nr.8 fra 1956 som ny gikk i rute mellom Lindesnes og Kristiansand
.Spangereidfolk på busstur med Johnny Kristensen som sjåfør.. Paula fra Åvik bakers til høyre. Bussen er nr.1 fra 1955 som var den første turbussen Sørlandsruta fikk.

Kan dette være fra samme tur som bildet over. Det er samme buss.
Folk fra Svennevik og Reme på tur. Sjåfør er her ukjent. Bussen er nr.33 som var ny i 1951 ble kjøpt ny til ruta Åseral-Mandal, senere ble den satt inn i lokalruter i Buhølen og Vigmostad.
Tomas Reme forand lastebilen en Opel Blitz. med sønnen Egil på armen.
Stemnings bilde fra buss nr.29 med Tomas Reme som sjåfør.
Brødrene Aksel og Thomas Reme
Tomas Reme kjørte skoleruter lokalt i Spangereid de siste årene før han ble pensjonist.
Tomas Reme var en populær skolerute sjåfør. Her i buss nr.53.
Thomas Reme
“Hybelen” i Lillehavn. Overnatting for buss-sjåførene. Overnattingen foregikk fra 1943 til nesten 1960.
Buss nr.55 med Egil Reme som sjåfør utenfor postkontoret og butikken i Lillehavn.
Tomas Reme i buss nr.8 eller nr.15 som begge var nye i 1956 og 1957.
Shell-stasjonen til Einar Christensen (forretningen ble kalt Th. Christensen). Bussen var ny i 1952 og trolig kjøpt ny til ruta Lindesnes- Kristiansand.
Foran bussgarasjen på Reme. *** Local Caption *** Fra v.: Rudith? Reme, Egil Reme, Thomas Reme, Sonja f. Edvardsen og Aksel Reme. Bussen nr.30 fra 1953 gikk i rute fra Lindesnes til Kristiansand.
Thomas Reme i buss nr.64 fra 1967 bygget av Brødrene Repstad i Søgne. Dette var den peneste bussen Sørlandsruta hadde på dette tidspunktet.
Aksel Reme i grommbussen nr. 64. Denne bussen var den eneste bussen med ÅROS i skiltkassen. Bussen gikk i sommerrute fra Kristiansand til Åros om sommeren. Repstad Karosseri gjorde også en feil da de skulle male “Mandal – Spangereid”, det ble motsatt “Spangereid-Mandal”
Jonny Kristensen på ekstra tur med buss nr.76. Denne bussen var ny i 1964 og ble kjøpt ny til ruta Lindesnes- Kristiansand. Bussen var en av de første i Sørlandsruta med to dører og var var nok stor etter datidens veier i Spangereid.
Jonny Kristensen vasker her buss nr.77 i vaskehallen til Agder Bilruter i Hannevika. Johnny var styreleder i Sørlandsruta i en årrekke.
Egil Reme på tur til Lindesnes med pensjonerte sjåfører. Fra venstre Trygve Birkeland, Thorleif N. Hille, Thor Haga, Tomas Reme, Trygve Bjerland, Ragnar Skuland og Alf Fasseland.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *